BuurtBieb

BuurtBieb actie Rotaract Leeuwarden 

 

Heb jij een openbare boekenkast in de tuin of in jouw buurt staan?
Kan deze boekenkast wel wat nieuwe kinderboeken gebruiken?
Staat er nog geen boekenkast in jouw buurt, maar zou je dat wel willen?Laat het ons weten!

Boekenkast nodig

Om lezen te stimuleren en te laten zien hoe leuk lezen is voor jong en oud gaat Rotaract Leeuwarden vier boekenkasten plaatsen in buurten van Leeuwarden. Ken jij een buurt die een boekenkast kan gebruiken, mail dan naar info@rotaractleeuwarden.nl. Wees er snel bij!
Wie weet wordt jouw buurt voorzien van één van de vier kasten vol met boeken.

Boeken nodig
Heb je al een kast in je buurt of tuin staan en kunnen er nog wel wat boeken bij? Dat kan natuurlijk ook.
In samenwerking met stichting Omrin Estafette Leeuwarden (Recycle Boulevard) is Rotaract Leeuwarden op zoek naar openbare boekenkasten die we kunnen vullen met boeken.

Omdat de Estafette recyclewinkels vanwege corona tijdelijk zijn gesloten is er een overschot aan boeken ontstaan. Wij werken daarom eenmalig met Estafette samen tot 10 juli 2021 voor deze actie. 

Estafette vindt lezen en ontwikkeling belangrijk zodat iedereen mee kan doen, ook in coronatijd waarin niet iedereen toegang heeft tot leesmateriaal. De stichting geeft daarom tijdens deze periode graag (tijdelijk en op aangepaste wijze) hulp op dat gebied. Na corona faciliteert Estafette weer zoals vanouds vanuit hun winkels door:

– (Gratis) hulplessen voor laaggeletterden (taal, rekenen en digitale vaardigheden)
i.s.m. stichting Lezen & Schrijven.
–  Wekelijkse voorleesuurtjes voor kinderen i.s.m. dBieb (woensdagmiddagen) te organiseren
–  En uiteraard door de verkoop van tweedehands boeken in de boekenhoek (met-leestafel) en gezellige horeca in de Recycle Boulevard!

Rotary Franeker heeft ook al hulp aangeboden voor de actie, door een aantal tassen met boeken te doneren. Waarvoor dank! De boeken gaan een mooie plek krijgen.

Heb of ken je een openbare boekenkast die wel wat vulling kan gebruiken? Mail dan naar info@rotaractleeuwarden.nl of geef het door via onderstaand contactformulier!

Met deze actie wensen wij iedereen heel veel leesplezier!
Rotaract Leeuwarden
Stichting Omrin Estafette Leeuwarden (Recycle Boulevard)
& Rotary Franeker