Over ons

Rotaract is een internationale organisatie voor studerende en werkende jongeren tussen de 18 en 35 jaar. In Nederland zijn er 43 clubs met ruim 450 leden, waarvan Rotaract Leeuwarden er een van is. De eerste Rotaryclub werd in 1968 in de Vereginde Staten opgericht en sindsdien zijn er wereldwijd talloze clubs opgericht. Rotaract is oorspronkelijk opgericht vanuit vier doelstellingen, namelijk: maatschappelijke service, leiderschapsontwikkeling, professionele ontwikkeling en internationale service.

Maatschappelijke service

Deze doelstellingen zijn nog altijd terug te vinden in de activiteiten van de Rotaractclubs, zo ook bij Rotaract Leeuwarden. Bij Rotaract Leeuwarden wordt grote waarde gehecht aan de maatschappelijke service, ofwel het leveren van een bijdrage in onze maatschappij. Als club vinden wij het leuk en zetten wij ons graag in om mensen die het wat minder hebben, een steuntje in de rug te geven. Dit doen wij op allerlei verschillende manieren. De ene keer  organiseren wij een actie waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel (zoals door het verkopen van een paasbrunch), de andere keer steken wij zelf de handen uit de mouwen (denk hierbij bijvoorbeeld aan deelname aan NL doet).

 

Leiderschapsontwikkeling en professionele ontwikkeling

Ook voor persoonlijke ontwikkeling is bij Rotaract Leeuwarden ruimte. Ieder lid krijgt de kans om zichzelf op zijn eigen manier en naar zijn eigen wensen te ontplooien. Dit kan door het deelnemen aan of organiseren van seminars, lezingen en workshops of bijvoorbeeld door deelname aan bedrijfsbezoeken. Ook kan je bijvoorbeeld binnen de club solliciteren naar een bestuursfunctie, zodat je in een vertrouwde omgeving je leiderschapskwaliteiten en organisatietalent kan ontplooien.

 

Internationale service

Zoals gezegd, Rotaract is een internationale organisatie. Dit betekent dat er ook internationale samenwerking tussen verschillende clubs plaatsvindt en dat er op deze wijze dus ook grensoverschrijdende projecten worden gerealiseerd. Daarnaast kan je als Rotaracter deelnemen aan internationale Rotaract evenementen zoals bijvoorbeeld de EUCO of de REM. Deze evenementen vinden meerdere keren per jaar plaats en er is altijd een grote enthousiaste groep Nederlanders die aan deze evenementen deelneemt.

 

Gezelligheid

Naast alle maatschappelijke inzet en alle ontwikkelingsmogelijkheden, is een niet te vergeten pijler voor Rotaract Leeuwarden: gezelligheid!  Via Rotaract leer je snel mensen binnen en buiten Nederland kennen. Inmiddels zijn er dan ook al vele mooie vriendschappen tussen Rotaractleden ontstaan. Rotaract Leeuwarden sluit haar tweewekelijkse vergadering altijd af met een borrel. Daarnaast proberen wij onze vergaderingen regelmatig af te wisselen met een leuke activiteit met de clubleden zoals een barbecue, met z’n allen schaatsen of zien te ontkomen uit een escaperoom. Ook op landelijk niveau zijn er een paar keer per jaar leuke activiteiten en is er elk jaar een fantastisch kerstgala.

 

Interesse?

Rotaract Leeuwarden vergadert eens per twee weken op de dinsdagavond in Paddy O’Ryan. Wil je meer weten over Rotaract of bijvoorbeeld een keer een vergadering bijwonen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.