ACTIVITEITEN

Kerstpakketten voor vluchtelingen uit Oekraïne

Terug van weg geweest want ook wij hebben even genoten van de feestdagen. Toch op de valreep van 2023 hebben we een mooie actie gehad met het thema “Warmte” die je op meerderde manieren kan interpreteren. 
Zo is er door onze leden een actie op gezet om kerstpakketten in te zamelen en te geven aan een huis met 13 Oekraïense vluchtelingen die verblijven in Harlingen. Enorm lieve mensen die zo dankbaar en gastvrij zijn, zo hebben wij hopelijk hun kerst iets warmer gemaakt.

Rotaract Leeuwarden wenst iedereen een vredig en liefdevol 2024 toe!

Tulpenbollen planten bij De Doarpstún in Snakkerburen

Wij waren bij de @dedoarpstun aan de slag om tulpenbollen te planten. Een koud werkje met dit weer, maar dat hield ons niet tegen. Onder toeziend oog van Theo en Ankie gingen de handen uit de zakken, scheppen in de grond en binnen een paar uren waren er duizenden tulpenbollen geplant. En nu is het wachten tot het voorjaar om het werk te bewonderen! 

We zijn benieuwd naar de prachtige tulpen die in het voorjaar gaan bloeien! 

Rotaract voor confidence onder kinderen!

Van 25 t/m 29 september 2023 was het de Week Tegen Pesten. Om zelfvertrouwen onder jongeren te vergroten, en als aanvulling op een positieve mindset bedacht Martine Bijlsma spiegels voor de Einstein Class bij CVO Zuid-West Fryslan. Op deze school kunnen kinderen met autisme terecht voor speciaal onderwijs. In samenwerking met Machteld Lijzenga-van Dort van FDL Elektrotechnische Groothandel BV kwamen de spiegels met verlichting tot stand.

Martine: ‘Eerder dit jaar organiseerde ik een Confidence day voor Einstein Class. Met deze spiegels krijgen de jongeren elke keer dat ze in de spiegel kijken even een boost van ‘Ja ik kan dat wel’.

Rotaract x Boks Je Weerbaar

Vanuit M.A. Sports, in samenwerking met bv Sport en de Rotaract, worden wij ontzettend blij van het groepje moeders dat is gestart met ‘Boks Je Weerbaar’. Er worden 8 boks- en weerbaarheidstrainingen aangeboden, wat voor de deelnemers geheel gratis is.

Bij M.A. Sports willen we mensen op een veilige en leuke manier in hun kracht laten staan met vechtsport. Dit sluit ook aan op de visie van bv Sport, namelijk zoveel mogelijk mensen blij maken met sporten!

Middels het gratis traject ‘Boks Je Weerbaar’ willen we ook inzetten op het vergroten van de weerbaarheid van de moeders, om zo het gevoel van veiligheid te versterken van moeders in Leeuwarden en omstreken. Na afloop wordt aan de deelnemers een kopje koffie of thee aangeboden en is er ruimte om even na te kletsen. Dit is dus een geweldige kans voor moeders die geïnteresseerd zijn in boksen om laagdrempelig te bewegen en sociale contacten op te doen.

Een mooie toevoeging, is dat er oppas voor de kinderen aanwezig is, zodat de moeders met een gerust hart kunnen boksen!

We wensen alle deelnemers heel veel plezier tijdens dit traject!

Praat met ons

Heeft u vragen? Wij staan altijd open om te praten over creatieve mogelijkheden en hoe wij u kunnen helpen.